Huidige stand
(wordt een paar keer per week geüpdatet)
€20.500,- !!

Buiten tikt de regen tegen het raam. De kapotte vlag aan de overkant van ons huis, klappert fier in de wind. De kinderen rennen door het huis, onrustig dat ze zijn. Schooltassen leeggegooid en nu volgepropt met kleren. Een mouw hangt uit één van de tassen en verraad dat er iets te vluchtig is ingepakt. ‘Morgen nog een dag naar school’, zeg ik ze toe. ‘En dan pas gaan we op pad’. Ze zijn niet de enige met een onrustig hart. Ook Christine en ik vergaat het zo. Het aftellen is nu serieus begonnen, alle seinen staan op groen. Het sponsorbedrag stijgt nog steeds en achter de schermen werken we door. Ik betrap me voortdurend achter het scherm. Dan weer een mail, dan weer een check. Zoals het momenteel vast velen van ons zal gaan.

Afgelopen tijd heb ik jullie wat meegenomen in ons verhaal. In wat en waarom we dit doen. Maar we zijn zeker niet de enige. Naast de prachtige giften leven er velen met ons. Dagelijks krijgen we berichten via app of mail. Telefoontjes over en weer en niet te vergeten de leuke gesprekjes met bekenden op straat. Maar achter de schermen werken er nog twee mooie mensen met ons mee. Ze offeren ook veel van hun tijd op voor dit uitdagende doel. En zonder hen werd De ElfstedenSup een heel ander verhaal.

Het zijn mijn vader en moeder, woonachtig hier zo’n half uur rijdend vandaan. Toen ik hen mijn voornemen vertelde, reageerde ze wat divers. De één enthousiast, de ander voorzichtig. Moeder zag zoonliefs zwarte tenen al voor ogen. Moest ik dit wel doen? Inmiddels zijn ze om, gaan we zaterdag met hen op pad in dit nieuwe avontuur. Er is een huisje voor 8 personen gehuurd op een camping zuidelijk in de Friessche provincie. Daar trekken we in. Vader zal me brengen en halen en ondersteunen tijdens de tocht. Met auto, fiets en ook de bakfiets werd genoemd. Hij zal me volgen, begeleiden en steunen op de reis. Met eten, droge kleding bij een nat pak en als een gids op mijn pad. Heerlijk dat we ze mogen hebben, dat ze ons willen steunen in dit project. En daarom vanaf deze plek een woord van dank!

Naast mijn ouders wil ik zeker ook de vele andere betrokkenen bedanken. Ik hoor van familie, vrienden en bekenden die op zoek gaan naar de peddelende man in Friesche wateren. Super leuk dat jullie het voornemen hebben dit te gaan doen. Graag meer ik overal even aan. Om dan gesterkt weer kilometers door eenzame velden te gaan. Ik weet niet of dit overal kan. Maar geloof me, jullie medeleven wordt ontzettend gewaardeerd. Inmiddels is de actie één groot succes. Bij GrootNieuwsRadio viel als antwoord op de vraag van Laurens een streefbedrag van E6000,-. Inmiddels is dit ruim verdubbeld. Een onwerkelijk bedrag waarvoor, ook mede namens mijn vrouw, ontzettend veel dank. Met de hoop en het gebed dat met al dit geld mensen geholpen kunnen worden op hun weg naar een betere Toekomst. De lente komt eraan!

Inpaklijstje van onze oudste dochter die we vonden in de vensterbank
Heerlijk hoe de kinderen toeleven naar de Voorjaarsvakantie!
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *