Huidige stand
(wordt een paar keer per week geüpdatet)
€20.500,- !!

Het waren de laatste meters op het water deze dag. Op een steenworp afstand zag ik onze trouwe Mazda al staan. Op het vertrouwde parkeerplekje, dichtbij het water. Een heerlijk aanblik, na 5 uur Suppen in een waas van kou en grijs. Ik was het inmiddels goed zat, gevoel in m’n tenen was er al even niet meer. De regen en kou hadden ze al enige tijd in hun greep gehad en het was er de laatste kilometers niet beter op geworden.

Ik sloeg mijn peddel nog eens in het water. M’n gedachten gingen naar hen voor wie ik dit onder andere deed. Mensen, vervreemd van huis en haard, zonder een warme plek. ‘s Nachts wakker wordend van de kou. Angstig en alleen.

Ik keek opzij en zag ineens die houten plank. Het tekende zich scherp af tegen het troosteloze grijs van de loods. “Dank God voor alle zegeningen”. Een paar eenvoudige woorden. Maar wat een waarheid! Wat heb ik veel gekregen, wat ben ik een gezegend mens. En wat vergeet ik ook vaak om dat tegen mezelf te zeggen. Het zijn de goede gaven van onze Hemelse Vader, onverdiend, genade!

Het moedigt me aan om door te gaan. Om veel van mijn tijd in deze weken te spenderen aan hen. Kilometers te maken als voorbereiding, te flyeren in de buurt, bedrijven te benaderen om mee te doen. En zo geld in te zamelen voor hen. Voor mensen, getekend door het leven. Opgesloten in een cel. Zwervend door winterse maanden.


1 reactie

D den Braber · februari 2, 2021 op 9:48 pm

Fantastische onderneming voor hele goede doelen.
We zagen ijs of sneeuw aan de oevers liggen, dus hebben enig idee van de temperatuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *