Huidige stand
(wordt een paar keer per week geüpdatet)
€20.500,- !!

Woensdag

Na SUP Time komt Scherm Time, zo gaat het hier in deze bijzondere dagen! M’n vader scrolt door een lading foto’s die hij deze dag heeft geschoten op Friesland prachtige plaatsen, Christine bakt een heerlijk biefstukje voor bij de koffie, haar telefoon binnen handbereik. Zelf zit ik, onderuitgezakt en met een coldpack op de onderarm, klaar voor een nieuwe blog. En terwijl een heerlijke geur van gebakken biefstuk zich door de kamer verspreid, dwalen mijn gedachten af naar weer een prachtig gekregen dag!

Opnieuw een prachtige zon, hij is al dagen me nabij. ‘Al voor de derde keer op rij’ bedenk ik me, wanneer ik voorzichtig wankelend m’n board op kruip. Hij stijgt in een prachtige rode gloed, alsof hij me vergezellen wil bij weer een lange reis. Christine zwaait me uit, samen met onze zoon. M’n vader zit inmiddels op de fiets. Zijn fel oranje SUPDEL T-shirt valt enigszins weg bij deze schitterende ochtendgloren.

De eerste uren zijn zwaar, ik heb veel last van mijn arm. Maak me te druk, hoe zal daarmee gaan? Het is immers nog maar de derde dag! Gelukkig heb ik nu de wind, voor het eerst in dagen eindelijk mijn vriend. Hij blaast me vooruit en zelfs mijn pauzes doe ik daarom op het board. Toch krijg ik meer last van de arm. Een eindeloos lang kanaal grijnst me toe. Wuivende rietpalmen om me heen.

Bij Bolsward wordt ik ontvangen door familie en mensen uit de kerk. Het voelt als een heerlijke oppepper en wat ontzettend gaaf dat zij dit doen. Meer dan een uur onderweg voor langs ploegende SUP! Ook in het buitengebied, waar eenden en koeten mijn metgezel zijn, hoor ik ineens weer vrolijke klanken. Ik krijg nieuwe kracht en peddel door. Een bruggetje met spandoeken, vrolijk roepende mensen. Opnieuw familie en nog een gezin uit de kerk. Hun jongen hoor ik boven alles uit en het doet me ontzettend goed. Zijn steentje voor de actie draagt hij bij, wat een geweldig gebaar!!

Kilometers verder ben ik weer alleen. Weilanden, gakkende ganzen en zwanen om me heen. Stilte en rust. En hier leer ik een nieuwe les!

Support of ook wel steun. Wat doet het ons goed! Het geeft je kracht wanneer je moe bent, de wil om weer op te staan en door te gaan. Het laat je zien dat je de dingen in dit leven niet alleen hoeft te doen. Samen staan we sterker. God heeft ons elkaar gegeven!

Dus laten we die gevangenen, ex-prostituees en dak- en thuislozen toch niet vergeten. Voor hen doen we dit! Laten we voor deze mensen blijven bidden en blijf aan ze denken. Zodat ook zij mogen ervaren niet alleen te staan. In hun moeite en verdriet, hun eenzaamheid en pijn. Een vrolijke lach, een stille blik, het gevoel dat ook zij er mogen zijn!

Donderdag

Morgen hoop ik tussen Harlingen en Franeker weer op te stappen. Met pijnstillers ging het vanmiddag redelijk goed. Hopen dat dit zo blijft. Ik wil dan proberen Bartlehiem te bereiken, zo’n 40 kilometer oostwaarts.

Route voor morgen

.

Heerlijk stuk samen kunnen SUPPEN vanmiddag !!
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *