Huidige stand
(wordt een paar keer per week geüpdatet)
€20.500,- !!

Vandaag

Opnieuw mag ik m’n peddel in het water slaan. De net opgekomen zon glinstert in het stille water van de haven van Franeker, waar arbeiders deze vredige ochtend wakker timmeren met grote kraanwerkers en knisperend lasgeluid. Mijn onderarm nog even lekker gekoeld na het wakker worden, een aantal Ibuprofens erin en na een heerlijk bakje koffie en broodje ei geniet ik van weer een nieuwe morgen.

Wat heeft God het deze week toch mooi voorzien! Waar we eerst vreesden voor nog lagen ijs, was daar nu warmte. Waar de wind de eerste dagen nog mijn vijand was, is hij inmiddels mijn vriend. Ik krijg de kracht, er zijn geliefde mensen om me heen en alles verloopt tot op vandaag ontzettend voorspoedig! Er wordt heel erg mee geleefd, we hebben inmiddels een geweldig bedrag en ook mijn arm houdt het nog steeds! En daarom in de eerste plaats, ook eens in een blog en niet alleen hier ‘onder ons’, alle dank aan God!

Daarnaast ook grote bewondering voor die oranje stip. Ik zie hem steeds weer opduiken op punten waar ik twijfel waar te gaan. De oranje stip is dan inmiddels beter zichtbaar en verplaatst zich razendsnel door het land. Dan weer op de brug, daar weer aan de kant of op een punt waar ik hem eigenlijk niet verwacht. Het is mijn vader, een geweldige gids. Ik bewonder zijn tomeloze inzet voor De ElfstedenSup en zonder hem was werd dit zeker geen succes! Dus pa, ook vanaf deze plaats, heel hartelijk dank! Op naar nog meer kilometers op de fiets (inmiddels heeft hij het kruisje al verdient, ik nog niet).

Zeker ook niet te vergeten mijn lieve vrouw! Ze stond ervoor open toen ik begon met het idee over deze mooie tocht. Ik hoor haar het nog zeggen ‘moet je lekker doen’! Ze helpt me, steunt me en bemoedigt me in wat ik doe. Leeft mee, bidt en supt mee op momenten dat ik dat nóg méér waardeer! Dus Stine, dank voor alles en ik zie je morgen ongetwijfeld weer ergens verschijnen op de SUP :)!

En dan moeders, ook wel oma van onze vier kleine kids. Wat is ze druk met al het wel en wee. Een thermoskan builion, een warme maaltijd na een lange dag. Een schone luier, een volle fles voor de kleine meid. Dan weer boodschappen, een weglopende knaap. Het is geweldig wat u doet, ook dat mag worden gezegd! We hoorden het nog langs komen ‘moeder zijn is een eer, oma zijn is onbetaalbaar’! En dan de kinderen zelf, ze spelen en leven op hun manier mee en genieten de hele dag!

Vrijdag

Morgen hoop ik samen met Christine vanaf halverwege Dokkum naar het meest noordelijke puntje van de route te gaan. Daarna weer terug waarbij Christine afstapt bij het startpunt van de dag. Zelf hoop ik, als alles goed mag gaan, door te suppen naar de Bonkevaart. Een flinke trip en we gaan zien hoe dat verloopt. Het zou het eindpunt zijn van De ElfstedenSup. Finishen op de Bonkevaart, wie had dat maandag gedacht!

Inmiddels zijn de plannen nog wat veranderd en hoop ik zaterdag bij gezondheid het laatste blog te suppen naar het beginpunt waar ik maandag ben gestart. In plaats van de geplande 200km zullen het er dan ruim 220 km zijn. Maar ook nu, we bekijken het van dag tot dag!

De route voor vrijdag
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *