Huidige stand
(wordt een paar keer per week geüpdatet)
€20.500,- !!

Vandaag

Afgelopen maandag werd ik toch wel wat nerveus wakker. Want was het eigenlijk wel reëel, die 40 km per dag? Niet eerder had ik zolang op een Supboard gestaan en dat dan 5 dagen achter elkaar. Ik wilde die dag dan ook niets anders dan zo snel mogelijk starten!

Inmiddels zijn we heel wat ervaringen rijker en hebben we hier met elkaar mooie herinneringen geschreven. Van pittige en taaie momenten met tegenwind en golfslag tot vredige en zonovergoten waterspiegels waar het board gestaag z’n weg door kon snijden.

Ook vandaag was een dag om niet snel te vergeten. Halverwege de Dokkumer Ee zijn Christine en ik vanmorgen opgestapt. Onze boards lagen veilig in de achtertuin van opnieuw een vriendelijke Fries. Het water was spiegelglad, de zon scheen uitbundig. Zo’n twee uur later deden we de binnenstad van Dokkum aan en na wat foto’s en rondjes gepeddeld te hebben, zijn we gelijk weer aan de tocht terug naar Bartlehiem begonnen. En dat was weer eindeloos lang, met de stroom en wind tegen! Maar opnieuw was daar geweldige support van kennissen, familie en vrienden. Eerst onverwachts al ergens in een weiland en niet lang daarna in het voor ons speciale dorpje Burdaard. Het was genieten en ook vanaf deze plaats geweldig bedankt voor jullie komst, echt heel erg leuk!

Aankomst Burdaard

Na een telefoongesprek met Laurens van GrootNieuwsRadio, verstopt voor de wind laag op ons board verscholen achter de rietkragen, deden we Bartlehiem weer aan. Fijn om daar opnieuw het legendarische bruggetje te zien staan. Toch werd onze aandacht meer gewekt door nu opnieuw familie, sommigen met vandaag uren reistijd! Ook de fotograaf was hier van de partij en alles voelde aan alsof De ElfstedenSup er al op zat!

Het overbekende bruggetje bij Bartlehiem

Maar niets was minder waar…! Want daarna kwamen weer de rietkragen, de plaspauzes, de eindeloze peddelslagen terwijl je in je hoofd denkt dat je er al bijna bent. Het werd weer taai en ook mijn lijf liet zich hier nu duidelijk voelen. Wat kramp, de blaren, de arm en ook de koude wind maakte dit stuk nog tot een lange tocht!

Rond 16:00 uur deden we de bekende en betegelde brug aan, volgeplakt met foto’s van deelnemers van de Elfstedentochten. Leuk om hier de historie te proeven en te zien. Christine is hier van het water gegaan om naar de kinderen te gaan en ik heb de laatste kilometers afgelegd naar het Elfsteden kunstwerk op de Bonkevaart. Het was toch ergens wel speciaal om daar in alle stilte en kou, nog altijd peddelend op het ElfstedenBoard, aan te komen. Geen massa’s mensen, geen eindsprint op de ijzers naar wat voor sommigen betekend eeuwige roem. Maar wel hele mooie herinneringen, een vader als gids en een oud-leerling met zijn vrouw als binnenkomst! En vooral een prachtig bedrag voor Stichting Ontmoeting, Gevangenenzorg Nederland en Scharlaken Koord. Dank jullie wel!!

De finish van de Elfstedentocht op de Bonkevaart!

Morgen

De planning was om in 6 dagen De ElfstedenSup af te ronden op de Bonkevaart. Uiteindelijk is alles heel voorspoedig gegaan en hebben we de tocht verlengd, geheel in stijl met de Sup11CityTour!

De 11 steden zijn gepasseerd, de route van de schaatsers is voldaan! Maar de wedstrijd bij de Sup11CityTour gaat verder, gaat helemaal rond. En daarom hopen we morgen, vanaf het eindpunt van vandaag, door te peddelen naar het startpunt van ons avontuur. Om daar deze geweldige week af te ronden aan de Boksumerdijk 7 in Goutum (knooppunt 58) waar het allemaal begon!!

Het streven is om rond de klok van 13:00 uur op bovenstaande bestemming aan te meren!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *