Huidige stand
(wordt een paar keer per week geüpdatet)
€20.500,- !!

De eigenaar van de immense boerderijwoning in Leeuwarden glimlacht vriendelijk wanneer ik deze morgen voor zijn raam sta. Hij gooit de deur hartelijk open en stapt naar buiten. Samen lopen we over een oud klinkerpaadje naar zijn ‘schuur’. Ik stap naar binnen en kolossale oude gebinten, waarop zelfs een oud omaatje haar ballet-oefeningen zou weten te volbrengen, rijzen voor me op. Ik verwonder me wanneer ik de prachtige ruimte doorzie. Voor me ligt mijn inmiddels vertrouwde plank, droog en veilig gestald en klaar voor een laatste trip.

Hoewel de morgen toch al even is begonnen, lijkt het in de grachten van Leeuwarden nog vroeg. Een jongen met bloempotkapsel kijkt me wat verbaasd aan wanneer ik langs peddel en sommeert me voorzichtig te zijn, ‘het water is immers koud’! Ik beloof hem dit in deze koude en mistige ochtend maar wat graag en peddel door. Het is stil om me heen, er heerst hier een aangename rust. Er is leven in de stad en toch ook stilte. En voor het eerst in deze week adem ik het moment van de dag heel bewust in en geniet. Geniet van deze bewogen week en prachtige actie. Van de natuur, van het sponsorbedrag, van de mensen om me heen, het meeleven uit de organisaties en het RD.

Inmiddels zijn Christine en de kinderen samen met m’n moeder ingestapt in een geruisloze sloep. Gids vader is alvast vooruit. Met de rest van het SUPDEL team in het kielsoog maak ik mijn laatste meters van wat ik noem De ElfstedenSup. M’n gedachten rollen terug naar die vroege maandag ochtend, toen de zon met haar rood gloeiende bol ons deed verstillen door haar schoonheid bij de brug. En nu, 6 dagen later, roei ik daar weer heen. En mag ik samen met mijn vrouw, mijn kinderen, vader en moeder genieten van dit intense moment. De ElfstedenSup zit er bijna op!

De laatste meters in nabijheid van het gezin

Een neefje rent door het hoge gras, zijn warme muts verraad de kou. Hij lacht en roept ons toe. Ik zie familieleden, bekenden, ze rennen langs de kant. Een brug rijst op. Geen Bartlehiem. Ballonen op het water, slingers aan het hek. Mensen op de brug. Ik heb een brok in mijn keel. Trompetgeluid schalt. Wat een ontvangst. Vertegenwoordigers van het Reformatorisch Dagblad, Scharlaken Koord, Stichting Ontmoeting en Gevangenenzorg Nederland. Mensen om me heen! De ElfstedenSup zit er nu daadwerkelijk op!

Het begin- en eindpunt van De ElfstedenSup

Inmiddels zit ik thuis op de bank. Herinneringen buitelen zich over me heen. Schermen staan aan, telefoons piepen en bliepen voortdurend. Er zijn herinneringen geschreven om niet meer te vergeten. Ik mocht er onderdeel van zijn. Samen met u en jou!

En daarvoor, vanuit de grond van mijn hart, heel hartelijk bedankt!!!

D.V. maandag 1 maart hoop ik De ElfstedenSup actie definitief af te ronden. Tot 20:00 uur is er de mogelijkheid om nog een bedrag over te maken via de website. Daarna hoop ik het eindbedrag bekend te maken en over te maken naar de actie Steundel ‘Draagt Elkanders Lasten’.

Met dank aan het SUPDEL Team
Één van de vele verrassingen, dank jullie wel!
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *