Huidige stand
(wordt een paar keer per week geüpdatet)
€20.500,- !!

Afgelopen week was het dan eindelijk zover, een eerste serieuze sessie met het nieuwe (hard)board! En een tochtje werd het me wel!

Allereerst de twijfel… het waaide wel erg hard. Misschien was kitesurfen deze dag wel beter? Maar dan maakte ik nog steeds geen meters… Dus de keuze snel gemaakt. Toch maar de SUP. Board uit de schuur, aanhanger erbij en gaan. En zo stond ik rond een uurtje of 10 bij strand Horst. Snel nog even wat foto’s geschoten voor het interview met Huis aan Huis Elburg en toen echt het water op! Uitgezwaaid door Christine en de kinderen vertrok ik voor een eerste serieuze tocht.

Het waaide hard, dat wist ik al. Maar toen ik iets verder het Veluwemeer opdreef, besefte ik dat het toch wel behoorlijk hard ging voor een SUP. Normaal gesproken ideale wind voor een 10m kite maar vandaag ook voor de SUP? Ik was er nog niet helemaal over uit toen een golf me van m’n board afjoeg. En waar ik hoopte op ondiep water, was er geen bodem te bekennen. Het water kroop in m’n pak (wetsuit had ik tot halverwege aan) en ow wat was dit koud. Waar was ik aan begonnen? Gelukkig kon ik snel weer verder en waar de wind enerzijds m’n vijand was, was hij vandaag ook grote stukken mijn vriend.

Na zo’n 4 uur suppen kwam dan eindelijk de brug van Elburg in zicht. Onderweg vaak gevallen, muts verloren en ook meerdere kilometers op de knieën gepeddeld. Want hele stukken staand, met de wind schuin in de rug, viel me echt niet mee. Het board ging alle kanten op en even rustig staan was er vandaag niet bij. Maar volgens kenners zijn ook deze dagen ideale trainingsomstandigheden!

Naast het vele peddelen ook genoten van de natuur. Was is de wereld vanaf het water toch ook weer mooi om te zien. Heel veel zwanen en enorme roofvogels rondom bovenstaand eilandje. En naast een windsurfen en twee fanatieke ‘kiters’ bij Nunspeet, geen mens te bekennen. Wat een rust.

Helaas ging ik net voor de brug, met de haven van Elburg in zicht, nog eens volledig kopje onder. Een flinke windvlaag en een passerend vrachtschip, perfecte combinatie. Gelukkig kwam Christine precies aanrijden toen ik de haven in kwam peddelen, zodat ik me al snel opwarmen kon bij een gloeiende kachel!


1 reactie

Mieneke · januari 26, 2021 op 1:44 pm

Door je berichten te lezen, beleef ik ook de vrijheid van het water, alleen dan lekker knus op de bank gezeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *